31 okt 2016

Een keuken verbouwen kan een groter klus zijn, dat veel geld kan kosten. Maar je kunt ook zelf je keuken opknappen! Om werk en kosten te besparen is het wel belangrijk dat je met een goed plan begint. Begin niet in het wilde weg te verven, hierdoor zal je niet het gewenste resultaat krijgen. Kijk voordat je begint goed wat je wilt bereiken en welke materialen je hiervoor nodig hebt. Vraag wanneer het nodig is een deskundige om advies. In interieur tijdschriften kun je veel leuke ideeën vinden wanneer je zelf je keuken op gaat knappen.

Ga zelf je keuken opknappen en creëer jouw droomkeuken

Als de apparatuur nog goed is, is het niet nodig alles te vervangen. Je kunt ook alleen de kastjes vervangen voor een totaal andere uitstraling. Ook een likje verf kan wonderen verrichten. Met een kleine investering bereik je een geweldig resultaat. Om tegels te verven moet je wel speciale tegelverf gebruiken voor het gewenste resultaat. Voordat je begint met verven zal je eerst goed naar de tegels moeten kijken, zitten er misschien kapotte tegels tussen? Zo ja, dan zullen deze eerst vervangen moeten worden.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook de verlichting is belangrijk in de keuken. Heb je een hoog plafond hang dan een hanglamp op om je keuken een gezellige uitstraling te geven. Voor inspiratie kunt u altijd terecht op woningfacts.nl, hier vindt u alles op het gebied van wonen.

Het werkblad in de keuken is erg belangrijk. Het moet makkelijk zijn schoon te houden, de juiste uitsrtaling hebben en natuurlijk tegen een stootje kunnen. Bekijk daarom goed van welke materialen er zijn en wat de voor- en nadelen van verschillende materialen zijn. Hout is bijvoorbeeld niet hitte- en vochtbestendig, dit is de reden dat hout tegenwoordig niet meer zo gewild is in de keuken. Een kunststof werkblad is goedkoop en mogelijk in verschillende uitstralingen. Ook composiet is erg populair vanwege de vele voordelen. Het is hittebestendig, kan tegen vocht en is krasbestendig. Vraag bij een keukenspecialist altijd om advies bij het vinden van het juiste keukenblad. Het geschikte keukenblad hangt tenslotte erg af van uw persoonlijke behoeften.