01 sep 2016

Een zakmes is een voorwerp dat veel mensen in huis hebben liggen. Ze zijn multifunctioneel, handzaam en inklapbaar. Ook oudere kinderen beschikken soms over een zakmes, om in het bos te knutselen met takken en touw. Maar een mes, is een wapen. Wat is nu eigenlijk legaal?

 

Legale messen

Een zakmes is gewoon legaal. Net als vouwmessen met twee scherpe kanten. Deze messen kunnen uitgeklapt soms wel dertig centimeter lang zijn. Ook Sabels bajonetten en kapmessen zijn legaal om te kopen en te bezitten. Natuurlijk is het wel zo, dat u er niet zomaar mee over straat mag lopen. Vooral kapmessen en bajonetten kunnen behoorlijk afschrikken.

 

Wapenwet

Het is dan noodzaak om deze messen ontzettend goed te verpakken als ze vervoert worden, zodat u het mes niet gereed voor gebruik voorhanden heeft. Tevens wordt geen enkel mes gedoogd bij openbare gelegenheden zoals wedstrijden, uitgaan of evenementen. Dit is de wetgeving volgens de wapenwet.

 

Zakmes nodig

Er zijn dus wel degelijke veel messen die legaal zijn en dit is ook niet vreemd. We hebben allemaal een mes in de keuken liggen bijvoorbeeld. Zo zijn er tal van andere hobby’s waarbij een mes benodigd is. Denk aan bijvoorbeeld survival, jagen of bij magazijnwerk. Een goed (zak)mes is dan noodzaak!

 

Zakmes aanschaffen

Op de website zakmeskopen.nl staan verschillende professionele (zak)messen. Al deze messen zijn legaal in Nederland. Een kinderzakmes of een echt Bear Grylls mes, u kunt gerust een zakmes online bestellen.