20 jul 2017

Het kan voorkomen dat je last krijgt van een mollenplaag. Dit komt in Nederland vooral voor bij huizen die tegen de rand van de natuur aanliggen. Mollen zijn over het algemeen zeer actief, stoppen niet met graven en houden ervan om zich onder de grond voort te bewegen. Heb jij hier last van? Dan wordt het tijd om mollen te verjagen. Lees snel hoe je dat het beste kunt doen.

Waarom mollen verjagen?

Wanneer je de eerste mol hebt waargenomen, zal je eigenlijk direct actie moeten ondernemen. De eerste mol zal zeker niet de laatste zijn. Het zal dus niet lang meer duren voordat meerdere mollen zich aanmelden. Daarom doe je er goed aan actie te ondernemen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wijzelf hebben goede ervaringen met geurverjagers, omdat je hiermee de mollen niet dood maakt. Je verjaagt ze alleen met een geur die ze als onprettig beschouwen.

Er zijn verschillende soorten geurverjagers verkrijgbaar. Eén hiervan is carbid. Je plaatst een paar ‘brokjes carbid’ over het gazon en het zal niet lang meer duren voordat de mollen jouw tuin mijden. Op zoek naar geurverjagers? Neem dan eens een kijkje op de website over mollenverjager en vindt de oplossing die het beste bij jou past.

Andere oplossingen

Natuurlijk zijn er ook andere oplossingen. Zo kun je kiezen voor een mollenklem of een mollenbuis. Deze mollenverjagers zijn zeer eenvoudig toe te passen. Het nadeel is dat de meeste mollenklemmen maar één mol per keer kunnen vangen. Je zult de mol dus moeten verwijderen uit de klem en niet iedereen zit daar op te wachten.