25 apr 2017

Je zult het gewoon zo misschien niet merken, maar er is wel verschil tussen hard en zacht water. Hard water is water dat veel kalk (Calcium en Magnesium) bevat. Dit komt, omdat het water in Nederland vroeger in de zee lag en de bodem, dankzij de afzetting van schaaldieren, nu heel kalkrijk is. We praten over zacht water wanneer het water gezuiverd is van kalk.

Hard water is niet slecht. De natuur heeft er geen last van, maar in huis kan het wel voor problemen zorgen. Dan heb je te maken met kalkaanslag op diverse watergebruikende apparatuur, op je kraan en tegels. Dit moet natuurlijk weg en dan moet je nu je mouwen opstropen om ze te verschonen. Apparaten kunnen een minder lange levensduur hierdoor hebben.

Vergeleken met hard water, heeft zacht water de juiste samenstelling en mineralenbalans. Het is bijna perfect neutraal. Zacht water heeft, behalve geen kalkaanslag te creƫren, meer voordelen:

  • Er is geen sprake meer van energieverlies. Kalk werkt isolerend. Verwarmingselementen gaan dan langer werken om op te warmen. Dit kun je vermijden door zacht water te gebruiken.
  • Het is gezonder voor je huid en haar. Je huid heeft een natuurlijke beschermingslaag dat beschadigd kan raken door hard water.
  • Je hebt geen wasverzachter meer nodig om je kleren te verzachten. Door hard water te gebruiken gaan je kleren ruwer aanvoelen en gaan ze minder lang mee. Dit gebeurt niet als je zacht water gebruikt.

Bekijk ook eens: http://waterontharder-kopen.com/