10 okt 2017

Wanneer u beschikt over tapijt en/of een vloerkleed zal dit na een bepaalde periode zijn kleur verliezen door middel van vuil. Er wordt overheen gelopen en geregeld zal er iets op het kleed gevallen zijn wat vlekken veroorzaakte. Om uw kleed weer zijn oude kleur terug te geven is het vakkundig laten reinigen van uw tapijt of vloerkleed een verstandige keuze. Er wordt met de juiste tapijt reiniger gewerkt en zal het vervuil zal snel verdwijnen. Hierdoor zal de oorspronkelijke kleur weer terug keren en lijkt het tapijt/vloerkleed weer als nieuw. Is uw tapijt dof en heeft het niet meer de mooie kleur als voorheen? Laat dan uw tapijt schoonmaken.

 

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om reinigen van tapijt en kleden. Het verschilt per stof welke reiniging er wordt gebruikt. Een aantal voorbeelden van kleden/tapijt zijn:

  • Perzisch tapijt/kleed
  • Wollen tapijt/kleed
  • Bouclé tapijt
  • Berber kleed

Een kleed schoonmaken vergt andere techniek dan een tapijt. Bij het reinigen van een kleed kan deze namelijk van de grond worden gepakt en makkelijker worden gewassen. Bij een tapijt is dit lastiger en wordt er met geavanceerde technieken het vuil verwijderd. Een bekende methode voor het reinigen van een tapijt is de Bonnen methode. De methode is over het algemeen voordelig omdat er het een snelle manier is om te reinigen. Hierdoor is er weinig uur voor nodig en worden er minder apparaten gebruikt. Heeft u zand en hardnekkig wel wat zelfs met deze methode niet te reinigen is? Dan kunt u kiezen voor de Truck Mount methode. Via deze methode kan zelfs het zand tussen uw tapijt worden opgezogen en zal uw tapijt er weer uitzien als nieuw. De methode ligt wel wat hoger in de prijs.

 

Kwaliteitsreiniging

Het is van belang dat er efficiënt en met zorg voor het tapijt/kleed wordt gereinigd. Dit om beschadiging te voorkomen. Zo komt u tapijt/kleed er weer uit te zien als nieuw. Met behulp van de juiste reinigingsapparaten en schoonmaakmiddelen zal dit gerealiseerd kunnen worden. Om deze middelen goed toe te passen is het van belang dat er vakkundig gewerkt wordt om kwaliteit te leveren.

 

Voordelen van het reinigen

Als u uw kleed en/of tapijt laat reinigen neemt dit een aantal fijne voordelen met zich mee. Het vuil wat zich in het kleed bevindt kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken. Door het vele stof kunnen mensen met astma veel last krijgen van benauwde luchtwegen. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 15% van de klachten voortkomt uit vervuilde stofdeeltjes uit een kleed/tapijt. Om dit te voorkomen is het verstandig om uw kleed/tapijt te laten schoonmaken. De voordelen hiervan zijn:

  • Bepaalde gezondheidsklachten nemen weg
  • Besparing van energie
  • Minder kans op slip
  • Beter voor gewrichten

Vuil kan een vervelende slip veroorzaken wat gevaarlijk kan zijn. Naast een slip verhard vuil en dit is slecht voor de gewrichten. Na het reinigen zal het tapijt/kleed een betere demping hebben en is dit probleem opgelost. Twijfel niet langer en kies ook voor het reinigen van uw kleed of tapijt!