07 mrt 2017

 

Helaas komt het elke dag – of beter gezegd: nacht – tientallen malen voor en wordt er nog steeds volop ingebroken. De inbraakcijfers dalen al jaren op rij. In 2016 is er 40 procent minder inbraken gepleegd dan enkele jaren daarvoor. Dat geeft reden tot optimisme, maar we moeten opletten dat we niet onbedachtzaam worden. De kans op inbraak blijft immers aanwezig en het is daarom zaak de beveiliging op orde te houden. Wanneer er sprake is van een inbraak, is het sterk aan te raden om een ervaren slotenmaker in te schakelen om de sloten te vervangen of te repareren.

Repareren of vervangen?

De eerste vraag is daarbij of de sloten gerepareerd kunnen worden of dat vervanging aan te raden is. Dat hangt sterk van de situatie af. Indien de sloten lichtelijk geforceerd zijn maar nog wel goed zijn, kan reparatie vaak voordeliger zijn. Wanneer de sloten echter helemaal kapot lijken te zijn of het om sterk verouderd hang- en sluitwerk gaat, is het aan te raden de sloten te vervangen.

Vervang altijd de cilinder

Het is sterk aan te raden om altijd na een inbraak de cilinder in de sloten te vervangen. Ook als de cilinder niet geforceerd is en het slot nog goed werkt, is er de kans dat de inbreker binnen in huis de sleutels heeft gevonden en hier – binnen enkele seconden – een kopie van heeft gemaakt. Op die manier kan de inbreker een volgende keer nog eenvoudiger uw woning betreden! Bovendien is het voor het gevoel van veiligheid belangrijk dat er alles aan wordt gedaan om de kans op een herhaalde inbraak in te perken. Een effectieve maatregel om die kans te verkleinen is dan ook door de cilinders te vervangen. Zo weet u zeker dat de beveiliging van uw woning en eigendommen weer in orde moet zijn.