30 jun 2015

Wanneer u problemen ondervindt met uw sloten is het raadzaam om de hulp van een erkende slotenmaker in te schakelen. De kans dat u meer schade aanricht door uw slot zelf te repareren is namelijk behoorlijk groot. Sloten zijn zeer complexe systemen, waarvan onderdelen makkelijk beschadigen als u deze met een schroevendraaier, pincet of bijvoorbeeld paperclip probeert te repareren. Een slotenmaker beschikt over de juiste gereedschappen en kan uw slot over het algemeen binnen een korte tijd voor u repareren. Veel slotenmakers bieden daarbij een 24/7 slotenservice, waarmee het ook buiten de vaste werktijden mogelijk is om uw sloten te laten repareren.

Wanneer slot repareren?

Er zijn veel situaties te bedenken waarin de hulp van een slotenmaker wenselijk is. Denk bijvoorbeeld aan schade wat u oploopt als gevolg van vorst, een verroest slot of door het afbreken van uw sleutel in het slot. Ook wanneer u zichzelf per ongeluk heeft buitengesloten is het raadzaam om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Waar het voorheen populair was om een ruitje in te gooien om uzelf toegang tot uw woning te verschaffen, is het tegenwoordig veel eenvoudiger om uw slot te laten openen door een slotenmaker. Dit is vaak ook goedkoper, omdat het vervangen van een ingegooide ruit de nodige kosten met zich meebrengt.

Mocht u onverhoopt te maken krijgen met een inbraak, waarbij uw slot met veel geweld geforceerd wordt, laat een slotenmaker uw slot dan proberen te repareren. In veel gevallen is het namelijk mogelijk om een slot te repareren, zonder dat deze hoeft te worden vervangen. Volgens een slotenservice in de regio Breda is het juist de poging van mensen om het slot zelf te repareren, wat zorgt voor een blijvende schade aan het slot. In dat geval moet het slot vervangen worden voor een nieuw slot, wat duurder is en meer tijd kost.