19 mei 2017

Je eigen grote bedrijf. Er komt heel wat bij kijken!

Wanneer je je eigen bedrijfje nu hebt, dan weet je vast dat dit een heel leuk gevoel is. Je bent je eigen baas, je doet meer je eigen zin, het is van jou deze keer… maar helaas brengt een eigen bedrijf ook heel wat kopzorgen met zich mee, waaronder een hele hoop papierwerk, wie ga je aannemen… Maar ook: wie gaat het bedrijf poetsen? Dit lijkt niet zo belangrijk, maar is het wel. Zeker wanneer je een bedrijf hebt waar je klanten komen. Dan wil je toch zeker een goede indruk maken door een goed en verzorgd bedrijf. Hier zou je kunnen kiezen voor een vaste poetsvrouw zelf, maar er zijn heel wat voordelen verbonden aan de keuze van een poetsbedrijf. Lees hieronder hierover meer.

Waarom zou je kiezen voor een poetsbedrijf?

Het kiezen voor een poetsbedrijf heeft zo zijn voordelen. Zo kan je enerzijds afgaan op de ervaring van dit bedrijf. Een ervaren bedrijf selecteert zelf zijn werknemers, waardoor jij je hier niet meer hoeft over druk te maken. Zij selecteren op basis van de CV van de kandidaat en dergelijke. Het bedrijf zal er alles aan doen om goede werknemers te bieden, want zij worden hiervoor betaald door jou. Wanneer je niet tevreden bent over hun werk, kunnen ze hun contract verliezen, waardoor ze zeker gaan zorgen dat het in orde is. Bovendien zullen ze altijd zorgen dat de werknemers voldoende opgeleid zijn hiervoor. Een ander voordeel is wanneer je poetsvrouw (langdurig) ziek is, het bedrijf een vervanger of vervangster kan sturen, zonder dat je hiervoor zelf op zoek hoeft te gaan. Dit is natuurlijk een heel ander verhaal wanneer je zelf je eigen poetsvrouw hebt. Wanneer deze langdurig ziek is, en je moet op zoek gaan naar een vervangster of vervanger, dan kan je dit tijd kosten. Deze tijd is heel kostbaar voor jou natuurlijk. Hier wil je je tijd liever niet aan spenderen. Daarom is het handig dat dit bedrijf dat voor jou opneemt.

Waarop letten bij de keuze van een schoonmaakbedrijf?

Wanneer je de keuze gemaakt hebt met een schoonmaakbedrijf in Breda aan de slag te gaan, maak dan steeds goede afspraken vooraf en laat deze in een contract vastleggen. Dit kan gaan over de prijs die gevraagd wordt, over de voorwaarden: wat gebeurt er als de poetsvrouw niet komt opdagen, hoelang geldt deze overeenkomst, worden er evaluaties gepland of niet…¬†Kortom, bereid je steeds goed voor vooraleer je dit doet, zo kom je ook nooit voor onaangename verrassingen te staan!