10 okt 2017

Steeds meer mensen kiezer ervoor om rolluiken te laten aanbrengen voor hun ramen. Naast dat er tegenwoordig veel variatie is op het gebied van design, heeft een rolluik een aantal handige functies. Daarom geven we een u aantal reden waarom een rolluik een uitstekende aankoop is voor bij u thuis of op het werk. Een rolluik heeft namelijk niet alleen als functie dat het dag/zonlicht weerhoudt, maar ook andere vervelende onwenselijkheden buiten uw huis houdt. We schreven dit artikel voor u om u meer informatie te verstrekken over het nut van een (elektrisch) rolluik.

 

Optimaal wooncomfort

Wanneer u kiest voor het laten aanbrengen van een rolluik geniet u van een optimaal wooncomfort. Doordat het uw kamer volledig verduisterd kan dit zorgen voor een goede nachtrust zonder vroeg gewekt te worden door licht en geluid van buitenaf. Als het rolluik volledig is gesloten zal er geen straaltje licht naar binnen kunnen en alle geluiden worden gedempt. Hierdoor zult u niet meer de grasmaaiende buurman horen op uw vrije zaterdagochtend.

 

Voordelen van een rolluik

Omdat het rolluik zoveel voordelen kent is het een erg aantrekkijk product om aan te schaffen. Daarnaast bespaart u in de toekomst op energie kosten en geniet u van een beter huisklimaat wat voor een optimaal wooncomfort zorgt. De voordelen die een rolluik biedt:

  • Zorgt voor een goede isolatie
  • Preventief voor inbraak
  • Waarborgt uw privacy
  • Zonwerend
  • Energiebesparend
  • Geluiddempend

 

Een rolluik zorgt voor een betere isolatie. Zowel in de winter als in de zomer. Dit heeft als positief gevolgd dat er energie bespaard wordt. Wat u zult merken in de maandelijkse kosten. Tevens werkt een rolluik preventief voor inbraak, een rolluik voor het raam maakt het namelijk vele malen lastiger om binnen te komen. Daarnaast zorgt een gesloten rolluik dat uw privacy wordt gewaarborgd. Vanaf buiten is het namelijk niet mogelijk om naar binnen te kijken.

 

Wat is de prijs van een rolluik?

Een rolluik prijs hang van meerdere factoren af. Zo kan een rolluik beschikken over een elektrische bediening en zijn er verschillende rolluik onderdelen bij te bestellen die invloed zullen hebben op uw rolluik prijs. Om optimaal van uw rolluik gebruik te maken kunt u kiezen uit meerdere soorten bediening. Zo heeft u de keuze uit:

  • Elektrische bediening
  • Bediening met afstandsbediening
  • Centrale elektrische bediening
  • Bediening gekoppeld aan het alarmsysteem

Een rolluik wordt standaard geleverd met een handmatige bediening, wanneer u kiest voor een elektrische bediening heeft u de keus om er een afstandsbediening bij te laten leveren om de bediening zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een elektrisch rolluik beschikt altijd over schakelaars aan de zijkant. Daarnaast is het mogelijk om uw bediening centraal te maken, zo kunt u met 1 druk op de knop alle rolluiken laten sluiten en/of openen. Als u thuis een alarmsysteem heeft is het mogelijk om de bediening van de rolluiken te koppelen aan het alarm. Wanneer het alarm aangezet wordt zullen de rolluiken sluiten, en wanneer u het alarm afzet zullen de rolluiken weer opengaan. Omdat er meerdere rolluiken onderdelen beschikbaar zijn, verschillen de prijzen van rolluiken. Het hangt ervan af wat u kiest.