29 sep 2016

Als u ervoor kiest om uw huis te verkopen is het van belang om een goede erkende, bij u passende makelaar te kiezen. Het is belangrijk om een goede verbinding met deze makelaar te hebben, hij of zij gaat immers uw huis verkopen waar u waarschijnlijk al jaren heeft gewoond. Daarbij is het fijn als het huis snel kan worden verkocht en niet jarenlang op de huizenmarkt blijft staan. Of kiest u ervoor om liever uw huis zelf te verkopen? Realiseer u dan wel dat dit heel veel werk en energie met zich meebrengt. Bedenk ook wat de waarde van uw huis ongeveer kan zijn.

Tips en trucs

Een goede makelaar heeft vaak de nodige tips en trucs om uw huis snel(ler) te verkopen tegen een goede prijs. U kunt hier zelf ook aan bijdragen door mooie foto’s van uw huis aan te leveren en bij de bezichtigingen de eventuele kopers goed te begeleiden. Indien gewenst kan er een professionele fotograaf worden ingehuurd om mooie en sprekende foto’s van uw woning te maken. Daarbij zijn pakkende teksten belangrijk. De makelaar kan hierbij van dienst zijn, hij of zij weet immers hoe zij een huis moeten verkopen. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat uw huis spik en span is tijdens de bezichtigingen.

Publicaties

Zorg dat de woning goed gepubliceerd wordt. Tegenwoordig delen heel veel mensen hun woning die te koop staat via Social Media. Dit levert vaak heel veel succesverhalen op. Zorg dat uw huis goed gedeeld wordt. Misschien kunt u dan binnenkort het bordje Verkocht in de tuin plaatsen.