30 jun 2015

Er zijn verschillende typen gietvloeren op de markt met allemaal verschillende eigenschappen, prijzen, gebruikte grondstoffen of manieren van plaatsing. Daarnaast zult u gauw kwaliteitsverschillen merken bij de verschillende specialisten. Maar dit is bij elke branche en dienst zo. Het is daarom aan te raden om met een ervaren en vakkundige specialist in zee te gaan. Ga niet blindstaren op de prijs want het gaat hier om duurzame producten waarvan u voor een langere periode wilt genieten.

Hoe herkent u een vakkundige specialist?

Een ervaren een kundige specialist hebt u nodig indien u een gietvloer van goede kwaliteit wilt laten plaatsen. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen die met tussenpozen worden aangebracht. Dit werk eist veel geduld, ervaring en kundigheid omdat de laagjes met de hand worden gegoten. Een ervaren specialist kan vooruit kijken en u de nodige adviezen geven voor wat betreft het onderhouden van uw gietvloer. Gietvloeren hebben een lange  levensduur en zijn onderhoudsarm, maar toch zijn er periodieke onderhoudsbeurten nodig. Kies een specialist bij wie u langs kunt zelfs nadat de vloer is gelegd.

De verschillende grondstoffen

De gekozen grondstoffen en de manier waarop zij worden gebruikt spelen ook een bepalende rol in de uiteindelijke kwaliteit van uw vloeren. Bij gietvloeren hebt u keuze uit de volgende basisgrondstoffen:

  • polyurethaan
  • epoxyhars
  • biopolymeer

Naast deze grondstoffen zal de specialist ook andere ingrediënten moeten toevoegen zodat uw gietvloeren de juiste eigenschappen hebben. Denk aan de elasticiteit, weerbaarheid en nog veel meer. Dit alles kan de specialist bepalen aan de hand van de gekozen ingrediënten.

Ik merk zelf dat de kwaliteit van een gietvloer veelal wordt bepaald door de deskundigheid van uw specialist. Neem daarom de tijd om een vakkundige specialist te vinden. Het plaatsen van gietvloeren is een relatief grote investering die u in 1 keer goed moet laten doen.

Gietvloer