29 sep 2017

Je zult net een eigen bedrijf hebben, of wellicht al een tijdje een onderneming runnen. Dan weet je dat er niks zo belangrijk is als mond op mondreclame. Het moment dat mensen met elkaar praten, kunnen ze over iets zo enthousiast zijn dat de ander niet kan wachten om er het zijn of hare over te ondervinden. Als bedrijf moet je er dus voor zorgen dat er iets is dat het gesprek over jouw bedrijf triggert. Iets dat niet voor de hand liggende reclame is, zoals een folder, die menigeen toch weigert te ontvangen. Nee, het moet iets origineels en pakkends zijn. Iets dat men leuk  vindt om te krijgen en te bewaren, iets dat nuttig is en van pas komt. Iemand zal dit wellicht meenemen en gebruiken, waardoor iemand anders oog krijgt voor het logo en daar is het begin van een gesprek over jouw bedrijf.

 

Tips voor leuke relatiegeschenken

Welke relatiegeschenken kunnen nu precies voor jouw bedrijf betekenen wat jij in het hoofd hebt. Is er bijvoorbeeld een voorwerp dat precies datgene uitdraagt waar jullie bedrijf voor staat? Wanneer er veel geschreven wordt ligt een pen voor de hand. Nu klinkt een pen wellicht wat afgezaagd, maar dat is het absoluut niet. Denk maar aan al die kantoren, hotels, supermarkten, winkels en nog talloze andere plekken waar altijd maar weer genoeg pennen op voorraad dienen te zijn, omdat dit nu eenmaal het meest voorkomende schrijfmiddel is. Dan hebben we de studenten en scholieren nog niet eens gehad, die continue leren en aantekeningen op dienen te schrijven. Ook thuis heeft iedereen pennen nodig. Er moeten immers boodschappenlijstjes geschreven worden en ook puzzels en zoveel meer dingen worden met de pen gedaan. Absoluut niet afgezaagd dus, maar een pakkend middel om de naam van je bedrijf rond te laten zingen.

 

Pakkend relatiegeschenk

Pennen zijn op veel verschillende plekken uit te delen. Zorg dat je in goodie bags terecht komt, of bijvoorbeeld als extraatje in een tijdschrift. Ook kun je ze gemakkelijk in treinen achterlaten of op tafeltjes, zodat iemand anders onverwacht blij gemaakt wordt met een pen en jij met de reclame die het oplevert.

 

Bron: https://www.relatiegeschenken.nl